Dobrica Milićević o Danima komedije u Jagodini

Print Friendly, PDF & Email

Dobrica Milićević o Danima komedije u Jagodini

Počeli Dani komedije u Jagodini ,umetnički direktor festivala naš jagodinac Dobrica Milićević

novinar: Tanja Mitrović
snimatelj: Toplica Antić

Proizvodnja TV Kopernikus

Glumci će uveseljavati jagodince  do 27. marta  i za to vreme će biti na repertoaru  sedam predstava  iz Beograda, Užica, Kragujevca, Zrenjanina i Kikinde.

Program za nagradu “Zlatni Ćuran ” kreće sa predstavom “Prs'o” Remi de Voa, u režiji Olje Đorđević Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina i “Kidaj iz moje kuhinje” Reja i Majkla Kunija, u režiji Andree Lazić u izvodjenju Šabačkog pozorišta.
Tu su  još i predstave JDP-a “Razbijeni krčag” reditelja Igora Vuka Torbice i “Klaustrofobična komedija” Dušana Kovačevića u režiji Darka Bajića, Zvezdara teatra iz Beograda.

Dani Komedije logo

Zadnjeg dana nastupiće glumci pozorišta Dadova sa predstavom “Rucante” u režiji Slavenka Saletovića.

Predsednik žirija je teatrolog Raško Jovanović, a članovi glumica Branka Pujić i književnik Živorad Đordjević iz Jagodine, kao predstavnik grada domaćina. Žiri će odlučivati o najboljoj predstavi koja će dobiti nagradu “Mija Aleksić”, o najboljim glumačkim ostvarenjima i najboljoj režiji kojima će pripasti statueta Ćuran.

Žiri će dodeliti i nagrade za najbolje mlade glumce, najbolju epizodnu ulogu, najbolju kostimografiju i scenografiju. Najsmešnija predstava po oceni publike dobiće nagradu “Miodrag Petrović Čkalja” i statuetu “Jovanča Micić”.

Related posts