Srpski pokret Dveri: Vučić pristao na otimačinu srpske imovine

Print Friendly, PDF & Email

Srpski pokret Dveri:
Vučić pristao na otimačinu srpske imovine

Ko sme taj i može -Dveri

Skandalozna odluka tzv. Vlade Kosova da svu nepokretnu imovinu na Kosovu i Metohiji registrovanu na ime SFRJ, Srbije i Autonomne pokrajine Kosovo registruje na ime tzv. Republike Kosovo kao vlasnika te imovine, jeste posledica izdajničkih briselskih pregovora kojima, sada Vučićev režim a prethodno Tadićev, obezbeđuju zaokruživanje državnosti tzv. Kosova.

Srpski pokret Dveri smatra da je Vučić pristao i na ovu otimačinu srpske imovine, a zauzvrat je dobio tapšanje po leđima i hvalospeve Angele Merkel. Da nije pristao prošao bi kao Tadić prilikom poslednjeg susreta sa Merkelovom.

Davidov Kalupi-10 popusta do Uskrsa

Očekujemo da će sada da usledi pozorišna predstava u kojoj će državni vrh Srbije da glumi iznenađenje, kao što je po pravilu do sada to uvek radio, dok na drugoj strani prihvata ustavni i pravni poredak tzv. Kosova potpisivanjem briselskih sporazuma ili, što je još gore, usmenim dogovorima sa briselskom administracijom i NATO, o kojima niko ništa ne zna.

Na Kosovu i Metohiji tzv. Kosovska poverilačka agencija već više od 10 godina sprovodi privatizaciju naših društvenih preduzeća. Zaista bi bilo sramno da bilo ko glumi da je iznenađen ovakvim razvojem događaja. Posebno ništa od ovoga ne treba da bude iznenađenje ako se ima u vidu da sada Vučić, a prethodno Tadić, sve vreme rade na sprovođenju pogubnog Athisarijevog plana koji je odbačen u Savetu bezbednosti, a koji za cilj ima da napravi državu Kosovo.

Prema planu tadašnjeg posrednika u pregovorima, Martija Ahtisarija, sva nepokretna i pokretna imovina bivše SRJ ili Republike Srbije, kao pravnog sledbenika, koja se nalazi na teritoriji KiM, treba da postane vlasništvo Kosova.

Vučić je do sada pregovorima u Briselu prihvatio ustavni i pravni poredak tzv. Kosova, pristao na gašenje srpskih institucija na KiM, a delovanjem poslanika Srpske liste omogućio izbor Tačija za predsednika, zvanično prisustvom poslanika u skupštini koje je bilo neophodno, a nezvanično ogoljenom trgovinom srpskim interesima i uzimanjem novca za izbor Tačija. Omogućio je Albancima verifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, prisustvom i glasanjem poslanika Srpske liste.
Vučić je Albancima omogućio sve što im je bilo najvažnije, a šta su Srbi dobili? Usvojeni su zakoni koji onemogućavaju opstanak Srba na KiM. Sve što je bilo od vitalnog značaja za opstanak Srba da se spreči, nije sprečeno. Samo u 2016. godini usvojena su tri najštetnija zakona za srpski narod na KiM – Zakon o Agenciji za verifikaciju imovine, Zakon o Trepči i Zakon o strateškim investicijama.

Jagodina news pošaljite vest

Zakon o Agenciji za verifikaciju imovine praktično omogućava legalizaciju otete privatne imovine Srba, odnosno obezbeđuje da sva uzurpirana srpska imovina pređe u vlasništvo Albanaca. Zakonom o Trepči oteta je ogromna imovina ovog srpskog giganta. Zakon o strateškim investicijama omogućava da kosovska vlada slobodno raspolaže imovinom Republike Srbije, Srpske pravoslavne crkve, imovinom srpskih preduzeća na KiM.

Usledilo je sramno obmanjivanje građana Srbije kako je Vučićeva vlada ostvarila neviđenu diplomatsku pobedu jer su se SAD i NATO usprotivile formiranju tzv. vojske Kosova. SAD i NATO su se samo usprotivile formiranju kosovske vojske putem donošenja zakona, oni insistiraju da se transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku obavi putem promene Ustava. NATO i SAD sve vreme pomažu proces formiranja vojske, a NATO obučava pripadnike KBS.

I sada ova odluka tzv. Vlade Kosova da sva nepokretna imovina države Srbije prelazi u ruke lažne države Kosovo. Neka Vučić navede jednu jedinu stvar koju je uradio u interesu srpskog naroda na KiM i po pitanju zaštite interesa države Srbije i njene južne pokrajine. Vučićeva izdajnička politika svakoga dana postaje sve očiglednija. Zato je neophodno da na predstojećim izborima Vučić bude poražen.

Ako građani Srbije ukažu poverenje Bošku Obradoviću on će poštovati ustavnu zakletvu. Suspendovaće Briselski sporazum i vratiće rešavanje pitanja Kosova i Metohije u Ujedinjene nacije.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Related posts