Aleksandar Konovalov poklonio zlato Aleksandru Vučiću

Print Friendly, PDF & Email

Aleksandar Konovalov poklonio zlato Aleksandru Vučiću.

Aleksandar Konovalov osvojeni zlatni pojas za prvaka sveta poklonio Aleksandru Vučiću

snimatelj: Saša Jović
proizvodnja: Kopernikus RTV Jagodina

Kik bokser Palminih tigrova Aleksandar Konovalov odbranio je večeras u Jagodini titulu profesionalnog prvaka sveta u kik boksu, u disciplini lou kik do 64 kilograma pobedom nad Italijanom Lukom Mamelijem.Od samog starta videlo se da je Konovalov bolji bokser od italijana ,forsirao je napad, povezivao udarce u seriji i nogama i rukama i na kraju trijumfovao.Inače, Konovalov je pobedio prekidom u trećoj rundi posle tri odbrojana nokdauna.

Davidov Kalupi-10 popusta do Uskrsa

U svojoj dosadašnjoj karijeri Aleksandar Konovalov je imao više od 140 amaterskih i profesionalnih borbi i višestruki je osvajač evropskih i svetskih odličja.

Meč je proglasio otvorenim predsednik Kik boks saveza Srbije Borislav Pelević koji je Draganu Markoviću Palmi uručio zlatnu plaketu za doprinos razvoju kik boksa u Srbiji.

Dvoboju Konovalova i Mamelije prethodilo je šest uvodnih borbi kik boksera iz Jagodine, Beograda, Niša, Vranja, Novog Pazara i Kosovske Mitrovice.

Domaćin sa gostima na meču

Meču u Hali sportova Jasa u Jagodini su prisustvovali predsednik Skupštine grada Jagodine i vlasnik Palminih tigrova Dragan Marković Palma, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar energetike Aleksandar Antić, zatim Srđan Đoković i predsednik Kik boks saveza Srbije Borislav Pelević.Gledalaca je bilo oko 6000 .

Prisustvovali su i predstavnici ambasada 15 država, među kojima ambasador Rusije Aleksandar Čepurin i ambasador Kine Li Mančang.

Konovalov je najpre zahvalio publici koja je u velikom broju došla da ga bodri u odbrani titule,zatim se zahvalio i Draganu Markoviću Palmi za sve ono što mu je pružio u dosadašnjoj karijeri i što mu je omogućio da brani titulu u svom gradu a zatim je zlatni pojas, koji mu je uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, poklonio kako je to on izjavio „Budućem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „

Takođe je izjavio i da mu je čast što mu je pojas uručio baš Vanja Udovičić naš proslavljeni reprezentativac u vaterpolu.

Aleksandar Konovalov uručuje pojas Udovičiću da ga pokloni Aleksandru Vučiću

“Imam jednu želju, a to je da zamolim ministra Vanju Udovičića da ovaj pojas, koji sam danas osvojio, uruči našem budućem predsedniku države Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti za sve što pruža nama sportistima u Srbiji”, kazao je Konovalov.

Udovičić je posle meča rekao da samo vrhunski sportista zna koliko je teško postati svetski šampion, a još teže odbraniti tu titulu.

Dragan Marković Palma  daje izjavu za štampu

“Ono što se sa ponosom može da kaže je da Srbija ima svetskog šampiona, da Jagodina ima svetskog šampiona i iskreno se nadam da će Konovalov nastaviti da bude idol našoj omladini, da će mnogi mladi sportisti krenuti njegovim putem u želji da budu svetski šampioni”, rekao je Udovičić.

Jagodina news proizvodnja

 

FACEBOOK ALBUM SA SLIKAMA

 

Related posts