POZIVAM PRAVEDNU, INTELIGENTNU I ČASNU SRBIJU DA PODRŽI PROTEST sa zahtevom da se promeni izborni zakon!

Print Friendly, PDF & Email

POZIVAM PRAVEDNU, INTELIGENTNU I ČASNU SRBIJU DA PODRŽI PROTEST sa zahtevom da se promeni izborni zakon!

Ovo što se dešava danas na političkoj sceni Srbije je najveća prevara i kriminal ikada.

Nikola Sandulović

Notari, kao i SVI MEDIJI su se stavili potpuno pod vlast BOLESNOG Vučića i ušli u njegov kriminalni klan. Republikanci su dobijali odgovore od notara da ne smeju za nas da budu slobodni do ponedeljka ili gube licencu … zadnji dan prikupljanja potpisa je nedelja!

Ono zbog čega sada pišem celoj Srbiji je poziv svakoj iole inteligentnoj glavi i porodici da podrži protest cele Srbije sa zahtevom da se promeni izborni zakon.

To je prvi korak ka normalnoj državi i demokratskim, poštenim rezultatima na svim izborima.

Davidov Kalupi-10 popusta do Uskrsa

POZIVAM PRAVEDNU, INTELIGENTNU, PRAVDOLJUBIVU, HRABRU, ČASNU I POŠTENU SRBIJU DA SVI ZAJEDNO KONAČNO IZAĐEMO SA JEDNIM ZAHTEVOM: PROMENA ZAKONA O IZBORIMA KOJIM ĆEMO SRBIJU UVESTI U PRAVU DEMOKRATIJU, PRAVO, PRAVDU I SLOBODU!

STOGA, MOJ PREDLOG NOVOG IZBORNOG ZAKONA JE:

  1. Ukinuti sakupljanje potpisa ZA PARLAMENTARNE I LOKALNE IZBORE svim političkim strankama koje su uredno registrovane i ispunjavanju sve svoje poreske obaveze (nijedna zemlja u regionu nema tu obavezu, jer su svojom registracijom već prikupljale i platile potpise i time stekle pravo da učestvuju na izborima). Zamislite da se takav izborni zakon primenjuje u Italiji gde Vlada pada svaka 3 meseca?

  2. Ukinuti takozvane “čuvare” kutija, jer sam njihov naziv govori da će biti sigurne krađe čim neko mora nešto da čuva.

  3. Umesto “čuvara” (koji posle 20h postaju lopovi) postaviti po jednog policajca na svako izborno mesto u zavisnosti na kom nivou se izbori održavaju.

  4. Spiskove treba sačuvati, jer će se po njima voditi evidencija ko je tog dana sa svojom ličnom kartom došao da glasa. Proveru ispravnosti i važnosti lične karte će vršiti ovlašćeno službeno lice – policija.

  5. Glasanje će se obavljati tako što će se umesto ubacivanja listića u neku od kutija, napraviti kabina u kojoj će građanin dati svoj glas tako što će pritiskom na dugme kompjuterske tastature izabrati stranku kojoj će dati poverenje.

  6. U kabini će se nalaziti tabela okačena na zidu sa svim potencijalnim strankama koje izlaze na izbore. Svaka stranka će imati svoj broj. Odabirom stranke i pod kojim se brojem nalazi, građanin tom prilikom klikom na odabrani broj daje svoj glas stranci koju je izabrao.

  7. Građanin će moći SAMO JEDNOM da pritisne tastaturu i da svoj glas, drugi put će to biti kompjuterski onemogućeno vremenskim intervalom glasanja za jednog građanina. Ispravka je nemoguća.

  8. U kabini iznad spiska ponuđenih glasova i brojeva će se nalaziti kamera koja će samo moći da identifikuje lice koje glasa, A NE I ZA KOGA JE LICE GLASALO.

  9. Svaki dati glas se kompjuterski evidentira u centralni kompjuter i 10 minuta po završetku glasanja imamo PRAVE REZULTATE I PRAVE POBEDNIKE IZBORA!

Jagodina news pošaljite vest

Ovakvo sprovođenje izbora će nam dati pravog pobednika, smanjiti troškove, onemogućiti lopovima i kriminalcima krađu i manipulaciju, ukinuće sistem ucene poslom i slobodom, ukinuće korupciju i onemogućiti lopova da nezakonito vlada Srbijom.
Ovo je jedini i pravi put sprovođenja demokratskih i poštenih izbora gde se poštuje odluka građana, a ne da jedan kriminalac dolazi na vlast večitom kradjom i sprovođenjem ličnog zakona.

Dok građani Srbije i sve one stranke koje hoće da vode poštenu politiku ne promene ovaj prvi zid ka našoj slobodi, neće ni revolucija ponovo ništa promeniti. Ona stranka koja bude htela da sprovede ovakve hitne i preko potrebne izmene zakona o izborima, dobiće punu podršku Republikanske stranke.

Republikanska stranka će nakon i ove Vučićeve krađe na ovim izborima izaći na ulicu i tražiti promenu izbornog zakona. Razlog našeg izlaska na ulicu nije nova Vučićeva krađa, već Mi Republikanci izlazimo na ulicu samo sa jednim zahtevom, zahtevom koji rešava sve.

Ko ovo shvata pridružiće nam se, ko to ne moze da shvati znači da mu ovakav kriminal i odgovara!

PROMENIMO IZBORNI ZAKON U SRBIJI I SLOBODA NAM JE ZAGARANTOVANA!

NIKOLA SANDULOVIĆ, PREDSEDNIK REPUBLIKANSKE STRANKE

Preneto sa sajta:

Related posts