Koncert Mark O Rajlija (Marc O’Reilly) u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Jagodini

Print Friendly, PDF & Email

Koncert Mark O Rajlija (Marc O’Reilly) u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Jagodini

Posle Novog Sada (16/3) i Beograda (17/3) dobra muzika i u Jagodini 18. marta

marcreilly

Jedan od predstavnika nove muzičke scene Irske, Marc O’Reilly, u sklopu evropske turneje na kojoj će promovisati novi studijski album “ Morality „, održaće koncert u subotu, 18.03.2017. godine, u holu jagodinske Gimnazije. Ulaznice se mogu kupiti u Turističkoj agenciji Atlantik, a na dan koncerta na ulazu u Gimnaziju. Cena karte je 500 dinara, a za učenike 200 dinara (karte za učenike se prodaju isključivo u Gimnaziji).

Mark O Rajli (Marc O’Reilly) je irski tekstopisac koji svoje pesme spaja sa divljim bluz fragmenitima i vraća se čistim glasovnim harmonijama.

Mark je objavio je tri hvaljena albuma – “ Human Herdings “ (2011), “ My Friend Marx “ (2014) i prošlogodišnji “ Morality Mortality “ sa kojima je potvrđen kao jedan od najuzbudljivijih umetnika u okviru folk-bluz muzičkog žanra. Ova ostvarenja su primila pozitivne kritike, a Mark se često poredi sa umetnicima poput Džona Martina (John Martyn) ili Bon Iver-a. Mark je već bio na turneji širom Evrope, nastupajući na vodećim festivalima među kojima su: Glastonbury, Electric Picnic, Beautiful Days, Boardmasters, Shambala i Dranouter. Nastupao je i u Americi na Live in the Vineyard Festival u gradu Napa u Kaliforniji.

Zajedno sa svojim bratom Pjerom (Pierre) osnovao je elektro-pop duo pod nazivom R, a ovaj sastav je dobio odlične kritike za svoj debi singl “ Change “ koji je zauzeo prvo mesto na Amazing Radio top listi.

Mark je, takođe, otpevao prateće vokale za tri pesme novog albuma sastava Karios 4tet, koji je snimljen u studiju Pitera Gebrijela (Peter Gabriel), a koji je kasnije izveden uživo na BBC- u tokom nastupa Maida Vale u emisiji Džejmija Kaluma (Jamie Cullum).

Britanski Acoustic Magazine: “Klasična akustična folk-bluz harmonija koja se proteže sa obe obale Atlantika.”

Next2Shine.com: “ O’Reilly svoj električni zvuk prožima sa jednom vrstom čistoće emocionalnog izraza i polako,ali istinski nas vodi ka iskrenosti.”

R2: “Zapanjujući niz melodija.”

Program turneje:

PLAKAT-ZA-TURNEJU

 

link ka zvaničnom sajtu

Preneto sa sajta:

 

Related posts