Obradović: Srpska privreda i poljoprivreda moraju da budu na prvom mestu

Print Friendly, PDF & Email

Obradović: Srpska privreda i poljoprivreda moraju da budu na prvom mestu

Predsednički kandidat Boško Obradović istakao je da srpska ekonomija mora biti u službi našeg naroda, a ne tajkuna i stranih investitora i da srpska privreda i poljoprivreda moraju da budu na prvom mestu u našoj državi.

Uništeno poljoprivredno gazdinstvo Dragane Tovarević

Prethodne vlasti su dozvolile da stranci preuzmu naše tržište, da inostrane kompanije preuzmu sve subvencije i svu pomoć države, a da domaći privrednik i poljoprivrednik propadaju, ocenio je Obradović obilazeći porodično gazdinstvo porodice Tovarović u Pećincima. On je poručio da to mora hitno da se promeni i obavezao se da će biti zaštitnik i zastupnik srpskog sela i poljoprivrede, ako mu građani ukažu poverenje i izaberu ga za predsednika.

Neophodno je da smanjimo poreze i doprinose na zarade zaposlenih u domaćoj proizvodnji i da oslobodimo plaćanja poreza u prvim godinama rada svaku novootvorenu firmu, rekao je Obradović. Objašnjavajući svoj program za obnovu srpske privrede i poljoprivrede, kandidat Dveri je istakao da sve državne snage, subvencije, poreske olakšice, izvozne garancije, povoljni dugoročni krediti moraju biti stavljeni u službu otvaranja novih radnih mesta u domaćoj proizvodnji. Ima nade za Srbiju, ima nade za srpsko selo i srpskog seljaka, ali država mora da stane iza njega.
Država mora da pokrene lanac obnove poljoprivredno-industrijskih kombinata, industrije domaće poljoprivredne mehanizacije i srpskog zadrugarstva, udruživanje naših poljoprivrednika, što će im omogućiti da pojeftine i uvećaju svoju proizvodnju i da budu konkurentniji na domaćem i inostranom tržištu, naglasio je Obradović.

On je ocenio da je slika propasti srpskog sela i poljoprivrede dramatična i ilustrovao ovu tvrdnju katastrofalnom situacijom u kojoj se danas nalazi gazdinstvo porodice Tovarović iz Pećinaca koja je bila jedan od najvećih poljorprivednih proizvođača u bivšoj Jugoslaviji.

Na 10 000 m2 ogromnog poslovnog prostora različitih tovilišta, silosa i nekadašnjih farmi svinja i goveda, nekada je radila jedna od najjačih stočarskih poljoprivrednih proizvodnji u bivšoj Jugoslaviji. Draganin otac, Tomislav, bio je rekorder četiri godine za redom u tovljenju svinja i junadi u staroj Jugoslaviji. Nekada se sa ovog poljoprivrednog gazdinstva vršio ogroman izvoz i u Austriju i na sva druga tržišta sveta. Danas je sve pusto, prazno i urušeno, jer su prethodne vlasti dozvolile da se domaći privrednik i poljoprivrednik uništi, da srpsko selo propadne. Kakva je to država i kakva je to vlast koja je sebi dozvolila da jedan ovakav domaćin i poljoprivredni proizvođač, koji je bio šampion u svojoj kategoriji, propadne, upitao je Obradović.
Ćerka Tomislava Tovarovića, Dragana, tom prilikom je istakla, da veruje, da će država Srbija, sa predsednikom kao što je Boško Obradović, imati sluha da se ovako ozbiljne porodične firme, iako su sada ruinirane, vrate u funkciju i postanu ozbiljni reprezenti, kao i najveći proizvođači mesa u čitavoj Evropi.

Kandidat Dveri je istakao da ponovo možemo da podignemo našu privredu i poljoprivredu i da oživimo srpsko selo, ali da srpski preduzetnik i poljoprivrednik moraju doći u prvi plan.

Ako mi građani ukažu poverenje na predstojećim izborima, moja obaveza će biti da svuda i na svakom mestu budem ambasador i onaj koji promoviše interese srpskog sela i domaće proizvodnje našeg poljoprivrednika, rekao je Obradović.

On je izrazio uverenje da srpski seljak i naše selo imaju za koga da glasaju i poručio da će u njemu imati svog predsedničkog kandidata.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Related posts