Boško Obradović: Verujem u srpski sport, verujem u mlade ljude, verujem u budućnost Srbije

Print Friendly, PDF & Email

Boško Obradović:
Verujem u srpski sport, verujem u mlade ljude, verujem u budućnost Srbije

Boško Obradović sa Zrenjaninskim sportistima

Svetska šampionka u savateu, Ivana Popov, predavši Bošku Obradoviću svoje rukavice, sa kojima je postala svetski prvak, poželela mu je da sa njima krene u borbu za predsednika Srbije i poželela sreću na predsedničkim izborima. Rekla je da veruje da će kao budući predsednik Srbije omogućiti ne samo njima sportistima, već i svim građanima Srbije, da žive kao ljudi.

Predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, razgovarao je sinoć sa sportistima grada Zrenjanina, koji su za državu Srbiju postigli svetske i evropske rezultate, a nalaze se na samoj ivici opstanka, jer ni grad ni republička vlast ne prepoznaje njihov rad i zasluge.

„Danas u Srbiji imamo vrhunske sportiste, vrhunske, programere, vrhunske inžinjere, ali nemamo državu. Nemamo vlast koja brine o mladima. Mladi nam odlaze iz Srbije. Država posebno mora da brine o zdravim stilovima života, o amaterskom, školskom i profesionalnom sportu i posebno o našim šampionima, koji pronose slavu naše otadžbine širom Evrope i sveta, baš kao ovi mladi ljudi koje sam danas upoznao u Zrenjaninu iz kluba borilačkih sportova “Internacional” i Savate kluba “Banat“ – rekao je Boško Obradović.

Obradović je rekao da oni moraju da imaju uslove za normalno treniranje i takmičenje, i da oni kao i čitava Srbija moraju da dobiju normalne uslove za život, i da mu je velika čast da danas stoji pored nekoliko svetskih, evropskih i državnih šampiona.
„Zato država treba da stane iza sporta i obezbedi sportsku infrastrukturu. Od svih nivoa, republičkog, pokrajinskog, lokalnog, Srbija mora da stane iza svojih šampiona, posebno mladih, koji tek dolaze, da ih sklonimo sa ulica i uključimo u sport, da bi živeli kao ljudi“ – nastavio je predsednik Dveri.

Ivana Popov

Obradović je dodao da sport mora da bude besplatan i dostupan za sve. Da telesno vežbanje postane odlika naše nacije, kako bi bili sposobni i ponovo spremni za velika dela, i istakao da vrhunski treneri treba da dobiju platu od države za svoj rad, a ne da treniraju u katastrofalnim uslovima.

„Verujem u srpsku omladinu, verujem u mlade ljude, verujem u budućnost Srbije. I siguran sam da sa njima imamo veliku i uspešnu budućnost. I zato sam došao u Zrenjanin, grad sporta, da posetim ove šampione, i da im pružim podršku, kao i njihovim trenerima, da im čestitam, na borbi i ljubavi prema svojoj zemlji, jer treniraju u izuzetno teškim uslovima, a postižu svetske rezultate.

I neverovatna je činjenica, da ova mlada dama, trostruki svetski i dvostruki evrospki šampion, master fizičke kulture, ne može da nađe posao u svom rodnom gradu. To je prava slika odnosa aktuelne vlasti prema vrhunskim sportistima u Srbiji. Kao budući predsednik Srbije, obavezujem se da ću uticati da vrhunski sportisti budu pod zaštitom države i da se novac klubovima raspoređuje, ne po stranačkoj pripadnosti već po medaljama i rezultatima koje osvajaju na takmičenjima“ – zaključio je Obradović.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Related posts