Dveri: Vučić obezbeđuje Tačiju podršku za promenu Ustava?

Print Friendly, PDF & Email

Dveri: Vučić obezbeđuje Tačiju podršku za promenu Ustava?

Troje poslanika Srpske napredne stranke u poslaničkoj grupi Srpska lista – Saša Milosavljević, Jelena Bontić i Jasmina Živković prekršili su dogovor da bojkotuju rad parlamenta i prošlog četvrtka su se vratili u kosovsku skupštinu.

hasim-taci-aleksandar-vucic-foto-reuters-fonet-post

Pitamo Aleksandra Vučića da li planira Tačiju da obezbedi srpsku podršku u kosovskoj skupštini za promenu Ustava koja bi omogućila formiranje „kosovske vojske“? Albancima još nedostaju 4 srpska glasa kako bi obezbedili potrebnu podršku za promenu Ustava. Da li je cilj povratka poslanika SNS da im u tome pomogne. Na KiM se spekuliše i ko bi mogao da bude četvrti poslanik.

Mogućnost da lažna država Kosovo i formalno dobije svoju vojsku posledica je Vučićeve izdajničke politke prema našoj južnoj pokrajini. Vučićev režim svim dosadašnjim potezima, briselskim sporazumima vodi politiku koja je isključivo u interesu Prištine i daje podršku zaokruživanju državnosti tzv. Kosova. Da je hteo da zaštiti interese naše države i našeg naroda, suspendovao bi briselske sporazume i pitanje KiM vratio pod okrilje UN, tada ne bi bilo mogućnosti da se formira „kosovska vojska“. Sada je srpski narod na KiM ozbiljno ugrožen, a nelegalno formiranje tzv. vojske Kosova predstavlja realnu pretnju za njih.

Vučić skriva od javnosti da proces formiranja tzv. kosovske vojske traje godinama uz podršku NATO, SAD, Velike Britanije i zemalja EU koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova. Tačnije, uz podršku svih Vučićevih prijatelja. Pripadnici ove formacije, od kada su nastali od terorističke organizacije OVK, prvobitno kao Kosovski zaštitni korpus a zatim kao Kosovske bezbednosne snage, sve vreme nose oružje a ne vatrogasna creva, mada je njihova misija formulisana zakonom – pomoć građanima u slučaju prirodnih katastrofa i nepogoda. Vučiću i njegovim poslanicima na KiM je to sigurno poznato.

Jagodina news pošaljite vest

Sramno je i licemerno njegovo navodno iznenađenje najavom da će se formirati tzv. vojske Kosova, a još je sramnije njegovo busanje u grudi i poručivanje da se Srbija nikada neće saglasiti sa tim jer „znamo šta je srpsko i šta nikada nikome nećemo dati“. Dok poručuje kako ništa srpsko neće dati, Vučić je duboko zagazio u proces priznanja lažne države Kosovo – briselskim sporazumima pristao je na gašenje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji i prihvatio je ustavni i pravni okvir tzv. Kosova.

Na Merdaru je 16. februara započelo uspostavljanje graničninog prelaza između Srbije i njene južne pokrajine, Kosova i Metohije – položen je kamen temeljac za izgradnju objekata graničnog prelaza. Srbija je nizom sporazuma i dogovora iz Brisela priznala lažnu državu Kosovo. S druge, strane, Vučićev režim je potpuno odbacio i stavio van snage Rezoluciju 1244 – dokument koji ima međunarodno – pravnu snagu i koji štiti naš suverenitet i teritorijalni integritet.

Ako građani Srbije ukažu poverenje Bošku Obradoviću on će poštovati ustavnu zakletvu. Suspendovaće Briselski sporazum i vratiće rešavanje pitanja Kosova i Metohije u Ujedinjene nacije.
Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Related posts