Novu čitaonicu na visokoj medicinskoj školi strukovnih studija svečano otvorio akademik Dragoslav Mihajlović

Print Friendly, PDF & Email

Novu čitaonicu na visokoj medicinskoj školi strukovnih studija svečano otvorio akademik Dragoslav Mihajlović

Danas je u Ćupriji na Visokoj medinskoj školi strukovnih studija svečano otvorena čitaonica”Dr sci. med. Bogomir Mitić”.

This slideshow requires JavaScript.

Grad na Moravi je po Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija poznat u celoj Srbiji a može se reći i van granica naše zemlje.Želja svih zaposlenih kao i novog vršioca dužnosti direktora Visoke medicinske škole strukovnih studija dr sci. med. Hristosa Aleksopulosa je da ovu školsku ustanovu po svim parametrima svog rada uvede u Evropu.Zato je novi direktor i obećao prisutnima da će sve što imaju studenti u Evropi imati i ova visokoškolska ustanova .

Čitaonica naravno nije to  SVE !

To je tek početak velikog preobražaja ove ustanove u ustanovu evropskog formata kojom će se dičiti kako grad Ćuprija -tako i Srbija .

Ispunjavajući želju studenata i studentskog parlamenta Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji, danas je otvarena čitaonica koju će studenti moći da koriste svakodnevno u svom radu .Adaptaciju i pokroviteljstvo ove čitaonice je pokrila svojom donacijom firma „Hellenic Sugar Serbia“.

Jagodina news pošaljite vest

Veliki značaj ovog projekta za školu je bio i dolazak i otvaranje čitaonice iz ruke našeg poznatog akademika Dragoslava Mihajlovića.U svom pozdravnom govoru akademik se zahvalio na pozivu i zamolio prisutne da čuvaju svoj jezik i svoje pismo jer je to jedini trag kroz vekove o postojanju Srbskog naroda .

[mks_pullquote align=”left” width=”800” size=”24” bg_color=”#0066bf” txt_color=”#000000”]Lep govor o životu i radu dr sci. med. Bogomira Mitića održao je njegov prijatelj i savremenik dr sci. med. Momir Jovanović profesor strukovnih studija na visokoj medicinskoj školi .Bogomir Mitić je bio 25. godina šef ušnog odeljenja opšte bolnice u Ćupriji koje je tada sa sigurnošću možemo reći bilo najbolje u Srbiji .U nauci je dao veliki doprinos istraživanju patologije facijalnog nerva i njegova istraživanja su i danas aktuelna .Osim pisanjem naučnih radova u medicinskim časopisima on je bio i predsednik Srbskog lekarskog društva Pomoravskog okruga a bavio se i istorijom medicine .[/mks_pullquote]

Davidov kalupi Jagodina

Vršilac dužnosti direktora Visoke medicinske škole strukovnih studija dr sci. med. Hristos Aleksopulos, profesor strukovnih studija, predložio je Mihajloviću da se jedna njegova knjiga, po ličnom izboru, prevede i štampa na grčkom jeziku, a promocija ove knjige bila bi u Solunu, što je akademik sa zadovoljstvom prihvatio.

Takođe, Visoka medicinska škola strukovnih studija u Ćupriji je Narodnoj biblioteci „Dušan Matić“ iz svoje izdavačke delatnosti poklonila 47 knjiga.

Autor:

Srbijanews
FACEBOOK ALBUM SA SLIKAMA

Related posts