PRAVOSUĐE POKLEKLO – HULIGANI IPAK BUDUĆE MEDIJSKE ZVEZDE

Print Friendly, PDF & Email

PRAVOSUĐE POKLEKLO – HULIGANI IPAK BUDUĆE MEDIJSKE ZVEZDE

KAKO JE SUDSTVO KOD NAS,NE BI NAS IZNENADILO DA POVREĐENI POLICAJAC  BUDE OSUĐEN ZBOG NANOŠENJA DUŠEVNE BOLI HULIGANIMA .

Zlatna prehrambena boja Davidov kalupi Jagodina

Napad na žandarma u Novom Sadu je nakon pritiska javnosti ipak okarakterisan kao pokušaj ubistva. Međutim, viši sud u Novom Sadu je za ovo delo odlučio da jednog od napadača nagradi kućnim pritvorom, dok je drugi, bar za sada zadržan u pritvoru. Uzimajući u obzir praksu koju naše pravosuđe ima, verovatno će se i on ubrzo pridružiti prijatelju.

Dvojica napadača su brutalno pretukla žandarma i njegovu suprugu krajem januara u Novom Sadu. Tek pošto je objavljen snimak sa sigurnosnih kamera, objavljena su i imena počinilaca. Igor Petrović je već ranije privođen i osuđivan, između ostalog i zbog nanošenja teških telesnih povreda i trgovine narkoticima, dok Nenad Ćurčić do sada nije imao policijski dosije, ali je prema navodima medija bio sklon tučama.

Jagodina news pošaljite vest

Petrović je za sada zadržan u pritvoru koji može biti produžen do 30 dana. Ćurčiću je pritvorska ćelija zamenjena kućnim pritvorom uz sledeće obrazloženje suda:”Mera je zamenjena iz razloga što je ovom osumnjičenom pritvor ranije bio određen samo zbog postojanja razloga uznemirenja javnosti, a utvrđeno je da je u međuvremenu opao intezitet uznemirenja javnosti zbog navedenog događaja, te ne postoji potreba za merom pritvora, već se svrha može ostvariti merom zabrane napuštanja stana – kuće. Ukazujemo i da, ukoliko osumnjičeni prekrši određenu zabranu, protiv njega može biti određena teža mera.”

Paradoks je da u našoj zemlji sudovi izriču zatvorske kazne za neplaćene saobračajne prekršaje čak i od 5.000 dinara, dok se za ubistvo ili pokušaj ubistva i druge teške oblike kriminala izriču uslovne presude. Kada su to kriminalci postali povlašćena kategorija i zašto ? Nezavisni policijski sindikat Srbije poziva celokupnu javnost i nadležne da stanu u odbranu prava naših građana.“ rekao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-A. Ono što se dogodilo žandarmu u Novom Sadu može se dogoditi svakom od nas. Ako se osvrnemo na postupanja sudova u ovakvim situacijama u budućnosti možemo očekivati da žrtva napada bude osuđena, jer se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i nanela duševnu bol huliganima.

Press NPSS

Related posts