Božo Prelević za NEWSWEEK o slučaju Mali

Print Friendly, PDF & Email

Božo Prelević za NEWSWEEK o slučaju Mali: Dosije – Kompletni idiot

Sigurno ta Maja nije normalna, zar ona ne vidi kako su prošli žandarmi. Dobro je što joj je nezavistan sud nezavisne Srbije oduzeo zavisnu decu. Dobro je što je nezavisna Agencija za borbu protiv korupcije burno reagovala ćutanjem.
Taman kada vlasti pomisle da su, “ushićeni neverovatnim uspesima”, građani zaboravili junake Savamale, pojavi se neki dokument, svedočenje ili analiza koje zaboravne građane podsete na domete “pravne države” i vaskolike heroje “odbrane Srbije”.

Na nesreću vlasti, okupi se tamo i šačica rušitelja od oko 20-30 (hiljada) građana Srbije u vandalskoj ulozi špijuna stranih plaćenika mrzitelja Srbije, srpstva i svega naprednog. Ne može čovek da se ne zapita šta, bre, hoće taj svet. Šta su, bre, navalili, hoće pravnu državu, pa pravnu državu. Kao papagaji.

Zar nije dosta što su na Pinku lepo napravili analizu ovi iz Informera i drugih službenih glasnika uz pomoć stručnih analitičara na kratkom povocu. Iz “nezavisne”, “stručno neprikosnovene”, da se tako duhovito izrazim, “analize“, lepo se vidi da je rušenje privatne imovine bez suda ili nadležne inspekcije upravo obećana brzina sa kojom se slaže svih 185 odbora stranke, a tim pre i sva slobodarska antifašistička Srbija.
Šta više, sa time će, ako treba da se slože i koalicioni partneri, a i koalicioni opozicionari, veseli Hercegovci i jedan deo crnogorske vlasti, možda čak i ovaj iz Bosne.

Jel’ dosta? Dosta je.

Ako treba, mogu da se slože i neki preživeli navijači koji će biti poznati policiji čim ih neko ubije. Mogu, recimo, i neke desničarske grupe kojima smeta izdaja ako nisu, žedni preko vode, zaposleni u vlasti.

Svi gore pomenuti, ako treba, mogu da posvedoče da je rušenje u fantomkama, pošto neko proglasi Hercegovačku ulicu oglednim dobrom za celu Srbiju, trebalo i ranije učiniti jer su vlasnici kriminalci.

Jel’ tako? Tako je.

Neko lepo isključi struju usred noći, puste se kosovski junaci da se poigraju bagerima, prethodno zabrane prolaz ljudima, nek šetaju promenadom, a ne tu gore-dole da se vrzmaju.

Pa šta ako su neke lišili slobode. To je za njihovo dobro.

Uzeli telefone, pa neka, bolje da se ljudi ne zrače. Ja ih ne bih ni vraćao telefone, nek gledaju televiziju, a ne po ceo dan bla-bla dok neki rade.

                                                                   Siniša Mali i Aleksandar Vučić u obilasku radovana izgradnji Beograda na vodi; Autor: Nemanja Mandić

To što su te parcele po nekom neviđenom ugovoru dali privatnoj kompaniji iz Abu Dabija, nekima smeta. Sve su, bre, to seljaci neznalice. Oni ne znaju koliko je za Srbiju važno da se privatnoj firmi da gradsko zemljište, pa da se onda lepo patriotski o jadu zabavimo.

Jel’ to smeta nekom iz Evrope? Ne smeta.

Kome smeta, ombudsmanu. On je proveren strani plaćenik, kao i ona Vesna Rakić. Malo malo pa im nešto smeta. Sve to, bre, treba najuriti s metlu.

Zaludni šetači trtljaju, pogazili ste ustav, krivični zakon, upravno pravo, more, pogazili ste sve što ste mogli te večeri.

Pojavi se pastir zamišljen i obrati se gore pomenutim dugogodišnjim borcima za funkcije, frekvencije, privilegije i nešto u kešu. Zagrme pastir preko TV-a, to je uradio kompletan idiot.

Tu negde se baš pojavi, k’o za vraga, reklama za film “Stado”, dobar film, mada je mogao i malo bolje da nas prikaže. Znaš kad će opet dobije kintu od državu, prokomentarisa dojučerašnji švercer cigareta, sada doktor vascelih sveslovenskih nauka sa fakulteta $$$$$$ and sohn iz machupichea. Kojo, kako mu je to prezime, da nije iz Rvatske, oprosti mi bože ko’ kod nas na selu… Šta, nije ni za ovo dobio? Dabome, pametni naši. Samo stručno i nezavisno.

Ups, znači ovi strani plaćenici, patkice i sl. su u pravu, zapitaše se odani građani spremni svakog trenutka da izvade mastiljare i da glasaju i za Tomu i protiv Tome, kako im se lepo kaže.

Hm, ako je pastir u pravu pa je fantom-rušitelj kompletan idiot, onda to nije po zakonu, ali to tvrde i šetači besposličari, a zna se kakva je to bagra, koja pravi Ukrajinu ili Rumuniju od naše Srbije. Kakva konfuzija. Šta je, bre, istina ovde, misle se odani građani bez uniformi kada neko povika. Što je ono što leti. Voz kao manastir, a u njemu… I odani građani pogledaše u nebo nekoliko meseci. Taman do sledećih izbora, ovaj, obećanja. Hoće li im se ukazati ili neće.

Taman zaboravismo voz, kad krik kriče “Maja Mali zna sve o Siniši isto Malom”.

Au, samo da Siniša nije u vlasti, bila bi super svedok-saradnik. Mogla bi da otvori Sanader mali korupcionašku aferu koju je pastir obećao da će rešiti još dok je pomoćnik bio. Šta, crni novac, pa stanovi, pa Savamala. Pa čekajte, zar nije Đilas tajkun, to smo pričali za njega. Možda se Maja preziva Đilas. Ne. U božiju mater, može li iko da je predstavi kao Đilasovu ženu, pita glavni? Šta ćemo sa decom, povikaše doglavnici? Neka i ona budu Đilasova, šta mu fali troje dece više, deca su naše najveće bogatstvo, reče mali funkcioner. Ali upisana su u knjige, zavapiše domalci. Zašto onda imam nezavisno i slobodno novinarstvo ako od male Maje ne možemo da napravimo veliku Đilas Maju, zapita se, ne smem ni da kažem ko. Kakav horor. Hm, znao sam da ovo neće na dobro izaći.

Taman sam ubio onog periodičnog Kesića koji se zevzečio sa patkicom svaki mesec, osim u doba kolere i izbora, a vidi sad.

Moraću opet neki voz da smislim.

Sigurno ta Maja nije normalna, zar ona ne vidi kako su prošli žandarmi. Dobro je što joj je nezavistan sud nezavisne Srbije oduzeo zavisnu decu i dao ovom što nikad nije kod kuće. Dobro je što je nezavisna Agencija za borbu protiv korupcije odmah burno reagovala ćutanjem.

Zašto uzbunjivati građane pred počinak. Šta će nam, bre, ta pravna država. Nismo je ni do sada imali, pa jel’ nam falilo nešto.

Nije.

Ti, bre, što im fali neka idu u tu jevropu,…… ih ista.

Neka vode i onog Đoku iz preka što peva: Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas, ne pitaj mnogo, dospećeš i ti na rđav glas, putuj, planeto, super smo se družili, nama je lepo, taman kako smo zaslužili.

PIŠE Božo Prelević

(Autor je advokat i bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije)

Objavljeno: 17.02.2017. 17:55h
Foto: Božo Prelević; Autor: Marina Lopičić

Preneto sa Newsweek.rs

Related posts