Aktivnosti za samostalan život invalida u Jagodini

Print Friendly, PDF & Email

Aktivnosti centra za samostalan život invalida u Jagodini

Jedan od najvažnijih preduslova za samostalan život osoba sa invaliditetom je servis personalnih asistenata.

Zahvaljujući personalnim asistentima osobe sa invaliditetom mogu samostalno da žive u svojim kućama,mogu da obavljaju neki posao i budu korisni društvenoj zajednici.

Dimitrije Gligorijević, potpredsednik Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom u Jagodini je izjavio :Najvažniji i prvi prioritet nas invalida ,ako hoće neko da nas čuje su službe podrške i personalni  asistenti.Ako nam država ne pomogne oko toga onda je jedino rešenje da svi kolektivno idemo u staračke domove a to je morate priznati vrlo loše za mladog čoveka od recimo30. godina .

Podružnice u Jagodini konkurisaće kod svih ustanova koje su raspisale konkurs za pomoć osoba sa invaliditetom, kao što su ministarstvo za rad,zapošljavanje,socijalna i boračka pitanja,kod nacionalne službe  za zapošljavanje i kod  organizacija Karatas.

Dimitrije Gligorijević, potpredsednik Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom u Jagodini je izjavio :Potrebe za personalnom asistencijom su mnogo veće jer centar za samostalan život osoba sa invaliditetom u Jagodini ima oko 50 aktivnih članova,a na teritoriji Jagodine ima oko 6000 osoba koje imaju neku vrstu invaliditeta.

 

Related posts