Miloš Malenović – JAGODINSKI DELFIN U FRANCUSKOJ!

Print Friendly, PDF & Email

Miloš Malenović – JAGODINSKI DELFIN U FRANCUSKOJ!

Harnes, Francuska.

Nedavno smo pisali o sporistima iz Jagodine koji ovaj grad predstavljaju širom sveta.

Pomenuli smo odbojkašicu, olimpijsku šampionku Stefanu Veljković, onda vice-šampiona Kanade fudbalera Stefana Ristića, pa više nego uspešnog reprezentativca rukometaša Acu Stojanovića, kao i košarkašicu u Americi Minju Savić.

Danas vam predstavljamo Miloša Malenovića, vaterpolistu, Jagodinca sa Kolonije koji je trenutno član Francuskog superligaša” Sport Nautique de Harnes” iz istoimenog gradića nadomak Lila.

Reci nam nešto više o tvojim počecima u svetu vaterpola ?

-Vaterpolo sam počeo da treniram u Jagodini. Zbog nedostatka uslova a uz podršku roditelja,morao sam da se otisnem u Beograd. Imao sam 15 godina i postao sam član tada jako uspešnog kluba VK Beograd. Posle Beograda igrao sam u VK Radnički iz Kragujevca, potom u Valjevu, da bih na kraju završio u Harnesu, gde sam i danas, evo već treću sezonu.

Kakvi su uslovi? Da li si zadovoljan Francuskom?

-Harnes je mali grad od svega 20 000 ljudi, ali je klub čiji sam član jako stabilan. Uslovi su jako dobri i zbog toga sam i dalje ovde. Francuzi rastu u ovom sportu što su pokazali i učešćem na OI u Brazilu.

U mojoj ekipi su još dva Crnogorca, a u ženskom odbojkaškom timu je jedna Srpkinja, tako da nas i ovde ima i to mi sigurno olakšava boravak ovde.

Šta misliš o stanju vaterpola u Srbiji?

-Srpski vaterpolo je najbolji na svetu. Mi smo evropski, svetski i  olimpijski prvaci. Međutim, ne ulaže se u najtrofejniji srpski sport i zbog toga smo kolege i ja primorani da idemo dalje. Rasuti su srpski vaterpolisti po svetu a to je zato što nam je liga u kritičnom stanju.

Vaterpola se setimo samo kada se reprzentacija vrati sa zlatnom medaljom i to je ogromna greška. Vaterpolo u Srbiji zaslužuje više i ja se nadam da će biti bolje.

Vaši planovi za budućnost?

-Srećan sam i Francuskoj, to je valjda najvažnije.

Ekipa Jagodina News našem sugrađaninu želi puno uspeha u nastavku karijere!

Za Jagodina News:Nenad Jevremović

Related posts