JAGODINSKI SPORTISTI U SVETU

Print Friendly, PDF & Email

JAGODINSKI SPORTISTI U SVETU – Ristić i Savićeva otišli najdalje!

Oduvek je Jagodina bila grad sporta. Setimo se samo Jovice Nikolića i Gorana Maksimovića. Kakva su to velika imena srpskog sporta.

Jovica Nikolić je danas priznati fudbalski trener, dok je Goran Maksimović selektor ženske reprezentacije (streljaštvo). Njegova ćerka Ivana Maksimović je na poslednjim olimpijskim igrama nosila zastavu naše zemlje.

Nego, da vidimo kako Jagodina danas stoji sa sportistima “u svetu”. Imamo ih svuda, a mi za vas izdvajamo najzanimljivije priče:

Stefana Veljković

Stefana Veljković (odbojka) – rođena je u Jagodini 9. Januara 1990. godine. Ona je trenutno član poljskog superligaša “Chemik Police” u koji je pre 3 godine prešla iz turskog “Galatasaraja”. Stefana je član nacionalnog tima Srbije.

Stefan Ristić

Stefan Ristić (fudbal) – rođen je u Jagodini 10. Jula 1991. godine. Trenutno je član kanadskog superligaša” Milton” u koji se vratio ove godine posle odlične sezone (2. mesto) sa “Hamilton Sitijem”. O njemu smo već pisali ovde 

Aleksandar Stojanović

Aleksandar Stojanović (rukomet) – rođen je u Jagodini 22. Juna 1983. godine. Član je mađarskog tima “Balmazujvaroš”, a najveće uspehe beležio je prethodnih godina u dresu švajcarskog superligaša “Kadetten Schaffhausen”.

Miloš Malenović

Miloš Malenović (vaterpolo) – rođen je 9. Novembra 1992. godine u Jagodini. Ovaj vaterpolista je trenutno član francuskog” Sport Nautique de Harnes” iz istoimenog grada.

Minja Savić

Minja Savić (košarka) – rođena je 25. Jula 1992. godine u Jagodini. Minja je već dugi niz godina u Americi, gde je završila koledž igrajući za “Northeastern St.”(USA).

Od svih navedenih sportista, po podacima sa interneta, najplaćeniji je fudbaler Stefan Ristić, dok je najgledanija Stefana Veljković, mečevi njenog tima u Poljskoj su ispunjeni do poslednjeg mesta.

Verovatno da tu ima još sportista  koje treba pomenuti .Ovo su oni do kojih smo mi došli  i sa kojima ćemo nastojati u sledećim nedeljama da napravimo zanimljive intervjue . 

Related posts