Šta je važnije Sveti Trifun ili Dan zaljubljenih.

Print Friendly, PDF & Email

Ne pada mi napamet da raspravljam šta je važnije, Sveti Trifun ili Dan zaljubljenih.

Neću ja da upadam u tu klopku.

Dan Zaljubljenih

Jednom mi se to obilo o glavu jer sam se opredelio.Oba puta sam nagrabusio.

Ovoga puta neću. Dosta je meni pametovanja o tome.

Ako bih krenuo da pričam kako je Dan zaljubljenih, onda bi me verovatno kritikovali oni koji vole samo vino, iako u vinogradu nisu bili nikada. Ako bih počeo da pričam o tome kako 14. februara valja orezati lozu da bi bila rodna godina, i slično, siguran sam da bi neki pomislili kako u meni čuči prikriveni vinopija kojem nije do ljubavi.

Ovako ću da se lepo držim struje pa makam me i ubila. Neće to da mi se desi, drmnula me je već prošlog meseca, ali računom, i to tako da su mi uši bridele kao od mladog vina. Platio sam, a da se ni požalio nisam.

A lepo mi je preko Dnevnika sve objašnjeno. Rekoh, greška je kod svih, biće ispravljeno i meni. Eh, lenjosti, teža si od crvene tarife. Još kad sam čuo da su posmenjivali neke direktore zbog grešaka u očitavanju brojila, mirno sam sačekao novi račun. On je stigao pre neki dan, a ja zbog njega sada više nemam mira. Samo se tresem kao da sam ona Muzika na struju, i ne verujem. Skoro pa nepogrešivo i ovog meseca potrošio sam struju u skoro istom iznosu. Dobro, razlikuje se malo, sad sam potrošio za 100 kw više jer je januar bio hladan. Ali, to je u principu – to.

Žaliću se, ali unapred znam da će oni biti u pravu. Oduvek je uostalom sa njima tako: Dođite da se dogovorimo, ali će na kraju ipak biti kako mi kažemo.

Mislim da vam je jasno što ne trošim slova na Trifuna i Valentina.

Štedim struju, pošto ovo pišem po skupljoj tarifi.

Dobro jutro !

Related posts