NŠK Jagodina – uručenje pobedničkog pehara prvaku Pomoravske lige

Print Friendly, PDF & Email

NŠK Jagodina – uručenje pobedničkog pehara prvaku Pomoravske lige

NŠK Jagodina iz Jagodine pobednik je Prve lige ŠS Pomoravskog okruga za sezonu 2016.

U konkurenciji deset ekipa Pomoravskog okruga, nakon devet odigranih kola po Berger sistemu parovanja, Novi Šah Klub Jagodina je zauzeo prvo mesto i time stekao pravo da se iduće takmičarske sezone nađe u društvu srpskoligaških klubova treće lige CS istok. Najveće zasluge za taj uspeh pripadaju agilnom predsedniku i kapitenu NŠK-a, IA Bobanu Milojeviću, koji je doveo svoju ekipu do tog cilja. Najviše poena u pobedničkoj ekipi ostvario je prvokategornik Zoran Veljković sa 7 poena iz 8 partija, dok je najveći procenat uspešnosti imao MK Matija Ivić, 6 iz 6 na prvoj tabli. Čestitamo!

Ekipe su se sastojale od 8 igrača i to: 6 seniora + 1 „bonus“ igrač (rođen 1990. i mlađi) + 1 omladinac-ka (rođen 1996. i mlađi). Tempo igre je iznosio 2 sata po igraču. Za pobedu u meču se dobijalo 3 meč boda, a za nerešen rezultat 1 meč bod.

Prva liga ŠS Pomoravskog okruga je počela u subotu 10. septembra kada je odigrano 1.kolo i potom svake naredne subote do poslednjeg 9.kola koje je održano 5. novembra. Odigrano je 334 partija,a ukupno je nastupilo 157 igrača, što Pomoravski okrug svrstava u jedan od masovnijih i organizovanijih šahovskih saveza na teritoriji centralne Srbije.

Related posts