Deseta sportska zima u Paraćinu- šahovske aktivnosti

Print Friendly, PDF & Email

Deseta sportska zima u Paraćinu- šahovske aktivnosti

Manifestacija ”SPORTSKA ZIMA” realizuje se već desetu godinu za redom.

U nameri da predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima tokom letnjeg i zimskog raspusta ponudi sport kao najbolji izbor za slobodno vreme, Sportski savez opštine Paraćin je tokom 2003. godine izradio obiman projekat sportsko – rekreativne manifestacije “Sportsko leto” koji je iste godine po prvi put realizovan a iz njega je – na zahtev dece 2007. godine proizašla i “Sportska zima”.

IX po redu ”Sportska zima” počinje obilaskom škola na selu od strane saradnika saveza i prikupljanjem prijava za takmičenja. Zatim slede takmičenjima na selu a zatim i u gradu ,koja traju za vreme zimskog školskog raspusta.

Deci su ponuđeni besplatni svakodnevni sportski sadržaji – takmičenja: u malom fudbalu, odbojci, basketu, stonom – tenisu, šahu.

Za decu predškolskog uzrasta organizovane su ”ZIMSKE IGRARIJE ”, organizuju se akcije ”Svi na sneg!”, turnir košarkaša u kolicima, rad na klizalištu u centru grada i dr.

Manifestacija okupi preko 2000 učesnika od čega 1700 u proseku za samo 15 dana!
Ovim sadržajima treba dodati i manifestacije klubova koje su tradicionalne, koje realizuju sportske organizacije nezavisno od gore pomenutih sadržaja, sastavnih delova ”Sportskog leta” i ”Sportske zime”.

Related posts