SRBIZA poručuje -vidimo se u Solunu

Print Friendly, PDF & Email

SRBIZA poručuje -vidimo se u Solunu

Grčka zajednica u Srbiji podržava prolećni susret Vlada Srbije i Grčke u Solunu 02.februar 2017. Na toj raskrsnici Balkana Srbi će zajedno sa Grčkim prijateljima pronaći pravi put koji vodi ka Evropskoj uniji.

Srpsko-Grčki privredni forum
Srpsko-Grčki privredni forum

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalan je Grčkoj na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu a naročito zato što nije priznala Kosovo.

Ovo prijateljstvo treba ojačati boljim ekonomskim odnosima. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je održavanje zajedničke sednice vlada dveju zemalja u Solunu na proleće, jer u poslednjih devet godina nije bilo u Grčkoj sastanaka na nivou premijera, što svakako treba promeniti.

Potpredsednik SRBIZE Prof. Dr Sci Med. Hristos Aleksopulos i grčka dijaspora, o poseti grčkih privrednika na čelu sa predsednikom Vlade Aleksisom Ciprasom Srbiji kaže:

,,Izuzetan skup najvećih grčkih i srpskih kompanija, delegacija na najvišem nivou, veliki broj potpisanih ugovora i sporazuma o strateškoj saradnji. Dogovoreno je da se formira Savet koji će se baviti saradnjom Srbije i Grčke na ekonomskom, političkom, verskom i kulturnom planu i doprinese boljem standardu ljudi. Veće mogućnosti pružaju se u sektoru energetike, transportu, građevinarstvu, finansijskom sektoru i prerađivačkoj industriji”.

Hristos Aleksopulos ističe da je Beograd osetio grčki duh, a grčka delegacija srpsku toplinu i ljubav. Ovakav skup je još jednom potvrdio da vekovno prijateljstvo grčkog i srpskog naroda nikada neće prestati i da su odnosi dve zemlje prevazišli prijateljstvo i dostigli nivo bratskih. Jedna od tema razgovora Vučića i Ciprasa bila je izgradnja moderne pruge, kako bi se poboljšao prevoz robe, ali i ljudi i ideja da se za šest sati stiže od Beograda do Soluna. Očekivanja grčke i srpske strane u budućnosti je da se sadašnja trgovinska razmena od oko 380 miliona evra u narednih pet godina mogla da raste po 7o do 80 miliona evra godišnje.

Predsednik SRBIZE -Hristos Aleksopulos naglašava da će prolećni susret dveju Vlada u Solunu, koji je najavljen na Biznis Forumu, srpskoj strani pružiti mogućnost da oseti gostoprimstvo grčkog naroda. U Solunu će premijer Aleksandar Vučić videti koliko Grci vole Srbiju i kako žive i rade Srbi u Grčkoj.

Svake godine Grčku iz Srbije poseti preko milion građana uglavnom odlazeći na prelepo grčko more ,na letovanje .Sa ovakvim prijateljskim stavom grčke vlade ,grčko more je za razliku od turskog i bliže i bolje ako ničemu drugom ono bar srcu .

Press služba SRBIZE.

Related posts