Da deca ostanu u Gornjoj Resavi

Print Friendly, PDF & Email

Da deca ostanu u Gornjoj Resavi

Lokalna samouprava u Despotovcu nastavlja da pomaže đake i studente. Pored učenika, ne zaboravljaju ni njihove profesore

Despotovac

POVODOM Svetog Save, za rezultate postignute na republičkim i okružnim takmičenjima u školskoj 2015/16, Opština u Despotovcu je učenicima osnovnih i srednjih škola, te njihovim profesorima dodelila više od dva miliona dinara.

Nagrađeno je 136 učenika, 49 profesora i nekoliko škola čiji su predstavnici postigli zapažene uspehe. Pobednici na republičkim takmičenjima su dobili po 14.000, drugo mesto je donelo po 12.000, a treće po 10.000 dinara. Prvo mesto na okružnim takmičenjima je nagrađeno sa po 12.000, drugo sa po 10.000, dok su trećeplasirani dobili po 8.000 dinara. Profesorima koji su lane aktivno pripremali učenike za takmičenja je dodeljen novčani iznos u rasponu od 8.000 do 14.000 dinara.

A da lokalna samouprava brine o budućnosti i školovanju mladih, svedoči i činjenica da već godinama obezbeđuje materijalnu pomoć za porodice oko 250 studenata i pedesetak srednjoškolaca, tako što im isplaćuje po 50.000 dinara godišnje. Za ove namene se iz budžeta izdvoji oko 15 miliona dinara…

– Razmatramo i mogućnost kupovine udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda… Nažalost, Opština ne ubira plodove učeničkog znanja, jer najveći broj dece po okončanju studija nastavlja da živi u drugim gradovima Srbije, a često i van granica naše zemlje. Zbog toga nam je prioritetan zadatak da stvorimo uslove kako bi mladi ostajali u Gornjoj Resavi – zaključuje predsednik Skupštine opštine u Despotovcu dr Zlatko Marjanović.

Preneto sa sajta:
IZVOR TEXTA

Related posts