MAGIJA GITARE

Print Friendly, PDF & Email

MAGIJA GITARE

Goran Stevanović,muzičar,gitarista ,pisac ,kantautor

Goran Stevanović Ćine

Goran je jedan od omiljenih Jagodinskih rok muzičara koji je već dugo i više nego uspešno aktivan na našoj muzičkoj sceni a svima nama je poznatiji po originalnom i može se reći i već odavno brendiranom nadimku “Ćine”.

Prepoznaćete ga po osmehu ,njegovom zaštitnom znaku pored muzike.

Iza njega itekako ponosno stoji gomila snimljenih pesama, spotova, albuma, koncerata, svirki, festivalskih nastupa… Ovaj Jagodinski roker radio je muziku za mnoge izvodjače, što za naše tako i za neke inostrane.

Dugačka je lista njegovih muzičkih radova :komponovao je muziku za promotivnu pesmu grada Jagodine, muzičku podlogu za nekoliko prestižnih sajtova, pozorišnih predstava…

Goran Stevanović Ćine

Imao je tu čast i priliku da u više navrata bude gitarska pratnja mnogim poznatim srpskim glumcima (kao što su Zlata Numanagić, Aljoša Vučković, Jelica Sretenović, Ljubivoje Ršumović, Nada Blam, Ivan Bekjarev, Olga Odanović, Milan Caci Mihailović ) i to u njihovim proznim večerima održanim u Jagodinskom kulturnom centru u okviru DOPS festivala.

Veliki je ljubitelj pisane reči,pa ima i svoju kolumnu “MOZGOPOL” koja će sada obnovljena i osvežena početi da se objavljuje na našem sajtu Jagodinanews.

Često je bio i gitarska pratnja u mnogim književnim i poetskim večerima. Dugo je trajala i njegova  veoma uspešna saradnja sa Jagodinskom ustanovom kulture i umetnosti “Veliki teatar”, gde je bio mentor mladim gitaristima i pevačima i vodio dečji “Veliki teatar band”.

Takodje ima uspešnu saradnju sa književnim klubom “Djura Jakšić”, festivalom “Svetski dan muzike” kao i sa Jagodinskim kulturnim centrom, ali i sa još mnogo kulturnih organizacija, kao što su DOPS, SOKO, itd.

Svirao je i bio promoter čuvenog beogradskog GUITAR ART festivala na promociji u Jagodini.

Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada u okviru muzike, a sve to  zbog nesebične  saradnje sa raznim institucijama kulture.

Related posts