KZN Dragana Markovića Palme u Jagodini 30.01.2017.

Dragan Marković Palma
Print Friendly, PDF & Email

KZN Dragana Markovića Palme u Jagodini 30.01.2017.

– Na moj poziv u Srbiju će polovinom godine doći 15 gradonačelnika i pet privrednika iz SAD i to će biti budući lobisti Srbije, jer će stvoriti pravu sliku o Srbiji i srpskim gradovima – naveo je Marković.

„ Током наше посете САД, директор компаије „Тестерал” из Јагодине, Милован Видојевић, потписао је предуговор о снабдевању једне америчке компаније из Чикага АЛУ и ПВЦ столаријом. Ускоро очекујемо долазак Американаца у Јагодину. У Јагодини имамо једног Руса који гради фабрику, за двадесетак дана кинески инвеститор отвара фабрику папуча и очекујемо Американце. Јагодина ће тако бити једини град на свету који има три инвеститора из три највеће економске и војне силе света, Русије, Кине и САД” , рекао је Марковић и додао да је у Вашингтону договорен да средином ове године у Јагодину дође између 7 и 10 америчких градоначелника и десетак инвеститора из САД.
Директор компаније „ТЕСТЕРАЛ“ , Милован Видојевић, који је био у делегацији са Марковићем, а у којој је био и власник компаније „ЈЕЛА „ из Јагодине, Мирољуб Радовановић, потврдио је да је потписао предуговор у Чикагу, али да је економска политика те америчке компаније да се не саопштавају детаљи из предуговора док се не потпише коначан уговор. Данашњој конференцији за новинаре, која је одржана у Скупштини града Јагодине, присуствовао је и портпарол Јединствене Србије Живота Старчевић, који је такође био у делегацији у Вашингтону.
Velika je verovatnoća, kaže Marković, da polovinom godine u Jagodinu dođe gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer, saopšteno je danas iz JS.

Related posts