40 000 građana podržalo AKCIJU “ŽIVI ZID”

Print Friendly, PDF & Email

” ZABRANA RADA PRIVATNIH IZVRŠITELjA”

BUĐENjE SRBIJE-40 000 građana podržkalo AKCIJU “ŽIVI ZID” ZABRANA RADA PRIVATNIH IZVRŠITELjA ,reci i ti NE i stani uz NAROD

Narodna Jaka Srbija

ГРБ ЈАКА СРБИЈА

SRBIJA SE U ZADNjIH 20 GODINA TORTURE POKAZALA KAO ZAVIDNO TLO  EVROPSKE UNIJE I MMF a ZA RAZNE MUTLjAVINE . ZATO JE UPRAVO I MOGUĆE, DA SE OVDE U ZEMLjI KONTINUIRANOG OSIROMAŠIVANjA NARODA SA USPEHOM PRIMENjUJE ZAKON KOJIM  GRAĐANE VODI U SUNOVRAT I DOVEDI NA NIVO “PROSJAČKOG ŠTAPA”.

ZA 5 GODINA OD KADA JE ZOI ZAKON NA SNAZI ,SA DOPUNOM I PROŠIRENIM OVLAŠĆENjIMA   OD JULA.2016 GOD. NA UDARU IZVRŠITELjA NAŠLO SE  VIŠE STOTINA HILjADA GRAĐANA SRBIJE .
NOVI ZAKON PREDVIĐA NOVA OVLAŠĆENjA IZVRŠITELjIMA ,KOJI SADA MOGU NE SAMO DA SPROVODE IZVRŠENjA VEĆ I DA DONOSE REŠENjA O IZVRŠENjU. ŠTO  U SKLADU SA USTAVOM  JE ISKLjUČIVO U NADLEŽNOSTI SUDA. DATA SU IM OVLAŠĆENjA ZOI ZAKONOM GDE SU ISKLjUČIVO NADLEŽNI ZA SPROVOĐENjE IZVRŠENjA, GDE JE POVERILAC DRŽAVNA INSTITUCIJA .
DOK U SLUČAJEVIMA GDE JE POVERILAC FIZIČKO LICE A DUŽNIK DRŽAVNE INSTITUCIJE ILI PRIVATNA PRAVNA LICA ,TU NISU IM DATE NADLEŽNOSTI TIM ZAKONOM. TAKO DA JE GRAĐANIN LIŠEN PRAVA, UKOLIKO MU POSLODAVAC OSTANE DUŽAN PLATU DA ANGAŽUJE ISTOG TOG PRIVATNOG IZVRŠITELjA.

Sudski izvršitelji

Profesija privatnih izvršitelja u Srbiji živi od 2012. godine. Prema izveštaju o radu koji podnose na kraju svake godine, izvršitelji su za 2012. i 2013. godinu primili nešto više od 300.000 komunalnih predmeta i oko 15.000 na osnovu izvršne isprave ,odnosno sudske presude.
Usluge privatnih izvršitelja do sada su potražila gradska i opštinska preduzeća koja se bave naplatom komunalnih usluga, parking-servisi, elektrodistribucije i mobilni operateri.
Zbog dugova za struju izvršitelji će zakucati na 150.000 adresa, jer je toliko naloga za prinudnu naplatu pod početka godine izdala Elektroprivreda Srbije (EPS)

Veoma čest problem jeste slučaj da izvršitelji donose rešenja o plenidbi dela plate na osnovu zastarelih potraživanja, na primer, Infostana i Parking servisa, koja inače zastarevaju za godinu dana.
Građani privatne izvršitelje doživljavaju kao “uterivače dugova”, koji naplatu duga mogu vršiti i na pokretnoj i na nepokretnoj imovini dužnika.
Prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, koji reguliše rad i postupanje izvršitelja, privatni izvršitelji su preduzetnici i nezavisni su od sudstva.

ПРЕДСЕДНИК Народна Јака Србија Игор Д. Јакшић pred hramom Sveti Sava u Beogradu

DO SADA NAM SE OBRATILO PREKO 40 000 GRAĐANA KOJI SU  DALI  NARODNOJ JAKOJ SRBIJI APSOLUTNU PODRŠKU , KOJA JE POKRENULA ZVANIČNI ZAHTEV NARODNOJ SKUPŠTINI ZA ZABRANU RADA PRIVATNIH IZVRŠITELjA. PROTIVUSTAVNOM DONEŠENOM ZAKONU O ZOI KOJI  PREDVIĐA  OVLAŠĆENjA IZVRŠITELjIMA ,KOJI SADA MOGU ,NE SAMO DA SPROVODE IZVRŠENjA VEĆ I DA DONOSE REŠENjA O IZVRŠENjU. ŠTO  U SKLADU SA USTAVOM  JE ISKLjUČIVO U NADLEŽNOSTI SUDA. DATA SU IM OVLAŠĐENjA ZOI ZAKONOM GDE SU ISKLjUČIVO NADLEŽNI ZA SPROVOĐENjE IZVRŠENjA GDE JE   POVERILAC  DRŽAVNA INSTITUCIJA .

DOK U SLUČAJEVIMA GDE JE POVERILAC FIZIČKO LICE A DUŽNIK DRŽAVNE INSTITUCIJE ILI PRIVATNA PRAVNA LICA ,TU IM NISU  DATE NADLEŽNOSTI TIM ZAKONOM. TAKO DA JE GRAĐANIN LIŠEN PRAVA, UKOLIKO MU POSLODAVAC OSTANE DUŽAN PLATU DA ANGAŽUJE ISTOG TOG PRIVATNOG IZVRŠITELjA.

 I POZIVAMO SVE GRAĐANE DA NAM SE PRIKLjUČE U :

1.POTPISIVANjU PETICIJE POD NAZIVOM ( ŽIVI ZID)
2. TUŽBA ISTAVNOM SUDU ZA PROTIVUSTAVAN ZAKON ZOI
3. ORGANIZOVANjA IZLASKA NA ULICE U ODBRANI LjUDSKIH I SOCIJALNIH PRAVA NAŠIH GRAĐANA
4. TUŽBA SUDU ZA LjUDSKA PRAVA U STRAZBURU ZA KRŠENjE USTAVA REPUBLIKE SRBIJE

Sve informacije na email <<<< jakasrbija.info@gmail.com >>> .

ПРЕДСЕДНИК Народна Јака Србија Игор Д. Јакшић

Pozivamo Vas da dođete u naše prostorije u Beogradu, Bulevar despota Stefana 105 (bivša 29. novembra) ili da nam se javite na tel 011-4095-643 od pon-petak od 12’-14 čas, ako ste u mogućnosti. Da se organizujemo detaljnije i predstavimo kako to dolikuje .

Izuzetno je potrebno da se uključite u ujedinjenju i da zajedničkim snagama izdejstvujemo zabranu rada mafiji koja nas pljačka.
NE DOZVOLIMO  DA SE MAFIJAŠKI ZAKONI A PROTIVUSTAVNI PRIMENjUJU NA OBIČNE GRAĐANE I ČLANOVE “POGREŠNE” STRANKE
Obavestili smo službeno sve elektronske i štampane medije.
Da je pokrenut zvanična AKCIJA i podnet  zahtev za ukidanje Privatnih (javnih) izvršitelja . Poslali sve dokumente i uradili kratku izjavu šta zastupamo i za šta se borimo .

Izvršitelji u Akciji

MEDIJI NAS IGNORIŠU A NEKI SU SAMO STIDLjIVO POMENULI…OSTALI NISU PRENELI TU VEST. ČAK I KADA SU SAZNALI DA JE VELIKI DEO NARODA STAO UZ NAS U BORBI ZA NARODNA I GRAĐANSKA PRAVA ZAGARANTOVANA USTAVOM SRBIJE.
I AKO SU SVESNI BITNOSTI ZAŠTITE GRAĐANSKIH PRAVA
MI ĆEMO ISTRAJATI I BEZ VAS ,JER VEST KOJA SE ŠIRI OD “USTA DO USTA” MNOGO JE ZNAČAJNIJA I OPASNIJA ,NEGO ŠTO MOŽETE ZAMISLITI.
MI DOLAZIMO SIGURNO.
S poštovanjem .
Narodna Jaka Srbija
Predsednik
Igor Jakšić

Preneto sa sajta:
IZVOR TEXTA

Related posts