VUK JEREMIĆ NA TRIBINI U PARAĆINU

Print Friendly, PDF & Email

VUK JEREMIĆ NA TRIBINI U PARAĆINU

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj i budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je 26/1/2017 god. u Paraćinu u razgovoru sa građanima da je očuvanje nacionalnog identiteta od ogromnog značaja u svakom istorijskom periodu.

Ukoliko Evropa želi da zadrži značajno mesto u globalnom prostoru ona će morati dublje da se integriše. U tim dubljim integracijama ona ipak mora sačuvati svoju posebnost, a mi se moramo boriti da zaštitimo naše kapacitete i da se borimo za našu zemlju jer to neće niko drugi uraditi za nas – ocenio je Jeremić.

„Smatram da je potrebno da strah i apatija, koji trenutno vladaju ovim društvom, budu zamenjeni novom energijom. Smatram da treba da izgradimo društvo u kome vlada zakon i koga podupire solidarnost, društvo u kome se poštuje i podržava porodica, društvo u kome je položaj žena unapređen, društvo koje strateški promišlja i gradi svoje puteve, industriju, obrazovanje, zdravstvo i sve druge ključne državne prioritete. Za to nam je potrebna nova energija i nova pamet“, istakao je Jeremić.

Razgovarajući o ključnim problemima i izazovima, i slušajući sugestije građana pre nego što objavi predsednički program, Jeremić je od njih zatražio podršku za stvaranje sistema iz koga mladi neće odlaziti i bežati glavom bez obzira, a stari se neće stideti i osećati podređeno i nemoćno.
„Vlast kaže da ih je sramota koliko nam je dobro. Mene je sramota koliko nam je loše. Vi prosudite kojoj ste poziciji bliži“, rekao je Jeremić.

„Svi problemi mogu da se reše ukoliko se krene od glave. Dobro znamo da svi problemi počinju od glave. Glava u ovoj zemlji je do skora bio predsednik Srbije. I biće ponovo“, naglasio je Jeremić.

On je rekao da će zdravstvo biti jedno od najznačajnijih tačaka njegovog predsedničkog programa, jer je jedno od najvažnijih preduslova za održivost nacije.

Šta je  nekada pričao ovaj političar – vidite na ovom linku dole .

Related posts