PALMA O TRAMPOVOJ INAUGURACIJI

Print Friendly, PDF & Email

PALMA O TRAMPOVOJ INAUGURACIJI

Pamtiću je dugo, to se ne može prepričati

Inuguracija Donalda Trampa, kojoj sam prisustvovao kao jedini političar iz Srbije, bila je impresivna i to se ne može tako lako prepričati, kaže predsednik JS Dragan Marković Palma sumirajući svoje utiske nakon posete Vašingtonu.

Kako kaže, bili su tu bivši američki predsednici, aplauze su dobili Karter i Buš, ali kada je izašao Tramp to su bile ovacije.

Palma na Trampovoj inauguraciji

– Meni će to ostati u dugom sećanju i prisustvo na takvom skupu se možda ukazuje jednom u životu. Ja sam imao tu čast da budem jedan od prisutnih. Trampova rečenica da je prošlo vreme onih koji samo pičaju mi je ostavila poseban utsak. Oni koji samo pričaju neka idu na fakultete i neka predaju, a oni koji rade neka ostanu na političkoj sceni i da dela budu kriterijum – napisao je Marković na svom fejsbuk profilu.

On je kazao i da je na skupu 450 američkih gradonačelnika u Vašingtonu, bio jedini koji nije iz SAD.

– Između ostalog je dogovoreno da sredinom ove godine u Srbiju dođe 15 gradonačelnika i pet privrednika iz SAD, a takođe je na balu najveće Svetske organizacije pobratimskih gradova “Sister sities inernational”, koja broji 600 gradova iz SAD i 2.300 iz celog sveta, poručeno da će Jagodna postati član te organizacije – napisao je on.

Kako je rekao, Tramp je u svom inauguracionom govoru rekao da će SAD u budućnosti više voditi računa o svojim granicama, nego o tuđim, što znači da će biti manje ratova, a više ekonomske saradnje.

– Ako to kaže jedna velika i ekonomska i vojna sila, onda je to bitno i za Srbiju. Očekujem od novog predsednika i njegove administracije da će promeniti svoju politiku prema Srbiji i da će ubuduće voditi politiku prava, a ne politiku sile. Interes Srbije je da što pre uspostavi kontakte sa novom američkom administracijom – rekao je Marković.

On je naveo i da za troškove njegovog putovanja, kao i “mini delegacije”, nijedan dinar nije potrošen ni iz republičkog ni iz gradskog budžeta Jagodine, i da su sve sami platitli.

Kazao je i da je jedna firma iz Jagodine, čiji je predstavnik bio sa njim, već ugovorila jedan posao, dok je predstavnik druge imao niz sastanaka.

Related posts