KRIV SAM JER NISAM ČLAN STRANKE

Print Friendly, PDF & Email

KRIV SAM JER NISAM ČLAN STRANKE

Kragujevački lekari ne daju da smene direktora, a EVO ŠTA ON KAŽE:

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu i dalje ne daju da se smeni direktor te ustanove dr Dragan Vasiljević. Podršku da on ostane na čelu ove ustanove svojim potpisom dao je 131 zaposleni od ukupno 135, a dok se cela sutaicija ne razreši, dr Vasiljević je izašao u javnost sa pismom u kojem piše koja je zapravo njegova “krivica” i zašto se traži njegova smena.

Prenosimo njegovo pismo:

Institut za javno zdravlje Kragujevac

KRIV SAM….

1. Što sam prihvatio 2011. godine, na zahtev i molbu radnika, da budem na čelu firme sa NASLEĐENIM DUGOM od oko pola miliona evra

2. Što sam NASLEĐENI DUG od oko 500.000 evra vratio za 6 godina

3. Što sam preko 250.000 evra uložio u razvoj laboratorija

4. Što sam oko 80.000 evra uložio u novu, najsavremeniju, genetsku (DNK) laboratoriju, sa kojom smo mnogo ispred drugih laboratorija

5. Što sam kupio i obnovio vozni park sa 15 novih automobila, potrebnih za rad Instituta (terenski posao), na lizing na pet godina, i što sam ih isplatio ovog meseca

6. Što sam osvojio i akreditovao mnogo novih laboratorijskih metoda, udvostručio finansijski prihod, učetvorostručio broj usluga, racionalizovao troškove…

7. Što je prosečni lični dohodak oko 65.000 dinara

8. Što sam isplatio sve zaostale jubilarne nagrade i nastavio i dalje da ih isplaćujem iz sopstvenih sredstava

9. Što nijednom nisam išao na odmor za sve ove godine vođenja firme

10. Što radim 16 sati dnevno

11. Što zbog toga porodicu slabo viđam

12. Što sam sa puno odricanja i mukotrpnog šestogodišnjeg rada firmu, od minusa od oko 500.000 evra, doveo do razvijene i stabilne firme

13. Što svi ovi parametri nisu bili dovoljni da eksterni članovi Upravnog odbora glasaju za mene i ako sam bio jedini prijavljeni kandidat na konkursu sa ovakvim rezultatima.

14. Što je glasanje za izbor direktora proteklo nerešeno (tri interna člana su bila za, tri eksterna člana su bila protiv, bez obrazloženja)

15. Što političkom ujdurmom nekolicine lokalnih „moćnika“ žele da, anulirajući sve odlične rezultate rukovođenja, postave nekog drugog verovatno politički podobnog

16. Što mi je od 135 zaposlenih, njih 131 dao podršku (ili 97%), što je nezabeleženo u Srbiji!!!

17. Što je Nadzorni odbor zatražio od eksternih članova Upravnog odbora, da u roku od pet dana, obrazloži na osnovu kojih kriterijuma su glasali protiv, što je takođe nezabeleženo u Srbiji!!!

18. Što nisam član nijedne partije.

dr Dragan Vasiljević

PONOSIM SE ŠTO SAM KRIV…

Direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac Dr sci med. Dragan Vasiljević

Problem je nastao kada17. januara ove godine eksterni članovi Upravnog odbora, njih trojica, nisu hteli da glasaju za izbor Vasiljevića, dok su članovi iz ustanove glasali za.

Tako da je stanje nerešeno, jer je sedmog člana razrešila vlada pre par godina na lični zahtev.

Zasedao je i Nadzorni odbor, koji je naredio Upravnom odboru da u roku od pet dana “preispita svoje mišljenje”.

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje su zbog “pokušaja da izbor direktora svede pod političku trgovinu”, zatražili sastanak kod premijera Aleksandra Vučića, jer su “sigurni da on nije upoznat šta se dešava u Kragujevcu” i da je on “jedini merodavan da donese valjanu odluku”.

 

Kako je poručila predsednica sindikata Jelena Hadžič Radisavljević, “u toku novembra je raspisan konkurs za izbor direktora, i javio se samo jedan kandidat, sadašnji direktor.”

Radisavljević dodaje da je Drgan Vasiljević ustanovu “izvukao iz pepela, iz dugova koji su bili veći od pola miliona evra”.

– Nabavio je i opremu vredna više od 250.000 evra. Samo u prošloj godini je nabavljena laboratorija za genetiku vredna preko 80.000 evra. Broj korisnika usluga je učetvorostručen, finansijski prihod je dupliran, plate su redovne. Obnovljen je vozni park, a troškovi reprezentacije, dnevnica i službenih putovanja su umanjeni – kaže Jelena Hadžić Radisavljević.

Related posts