Fejsbuk za odrasle

Print Friendly, PDF & Email

Fejsbuk za odrasle.

U Jagodini postoji dugogodišnja praksa isticanja umrlica na drveću, stubovima ulične rasvete i saobraćajne signalizacije i drugim javnim objektima. Jagodina grad  nema baš sredjene table za isticanje umrlica pa se gradjani snalaze kako umeju i znaju .Nema tog jagodinca koji nije bar jednom zastao u samom centru grada ispred narodne biblioteke Radislav Nikčević gde stoje dve takve privremene oglasne table .Zapravo to su izlozi-oglasne table  nekih NN firmi koje su gradjani pretvorili u table za umrlice .

Tabla za umrlice u centru 1

Jedna takva tabla za umrlice postoji na jagodinskoj zelenoj pijaci i ona koliko toliko služi svojoj svrsi .

Ono što je meni zanimljivo je ponašanje mog mladjeg  sina koji je kada sam ja juče prišao tabli da vidim ko je sve umro od prošlog puta (valjda to dolazi sa godinama ,kad sam bio mladji ta tabla me uopšte nije zanimala a sada kako polako krckaš svoju drugu polovinu života sve češće gledaš u nju ,valjda očekujući da ćeš biti živ a videćeš svoju umrlicu na njoj -smešno ,zar ne ?) mi se obratio rečima :

-Šta je ćale, gledaš fejsbuk za odrasle ?

U prvom trenutku  ga nisam razumeo ,a onda sam prso u smeh .

Šta ćeš Mladost ne zna za starost !I ja sam nekad mislio da čovek kad predje 50-tak godina je star čovek a ja sada …………… ne dam se .

U svakom slučaju sve nas to čeka !

Zato ,dobri ljudi -vidimo se u čitulji !

Neko će noćas ,neko za koji mesec  a neko će imati sreće da gleda kako mu se deca ,žene i udaju ,radovaće se svojim unucima .

I kako kažu naši stari “Samo neka ide redom ,bože ne preskači  red !

 

 

Related posts